Slimme zakenmensen zijn voortdurend op zoek naar manieren om zich van de concurrentie te onderscheiden. Om zo niet alleen de marketing blindheid te verminderen, maar ook zonder daarvoor veel geld uit te hoeven geven.

Het geheim van effectief adverteren is zonder twijfel het maken van een geweldige eerste indruk. Het wrappen van je bedrijfsauto is om deze reden absoluut een bijzonder creatieve manier om de boodschap van jouw bedrijf subliem te verspreiden.

De kracht van traditionele marketing tactieken

Want met de huidige hype rond allerlei verschillende digitale marketing promoties is het zeer makkelijk om enkele van de beste traditionele marketingtactieken over het hoofd te zien. Zoals het gebruik van promotieartikelen die bij Pinkcube verkrijgbaar zijn, brievenbusreclame, of het toepassen van voertuigwraps.

De sleutel tot een goede autowrap is dat dit ontwerp opvallend plus professioneel moet zijn. Het moet daarnaast uiteraard het bedrijf en de branding ervan weerspiegelen. Als jouw ontwerp echter goed gekozen is, dan ondersteunen deze unieke graphics op je auto jouw social media ads uitstekend. Iets wat nog maar één voordeel van het plaatsen van een autowrap is!

We noemen hieronder nog een aantal andere voordelen van autowraps op.

Een grote naamsbekendheid tegen relatief lage kosten

In tegenstelling tot de duurdere soorten media werken autowraps 24/7, 365 dagen per jaar voor jou! Bovendien is het zo, dankzij de vooruitgang in het gebruikte materiaal, dat zo’n wrap tot vijf jaar mee kan gaan. Op deze wijze wordt zo’n op een lange termijn af te schrijven investering zelfs voor kleine bedrijven behoorlijk beheersbaar.

Er zijn bovendien verschillende internationale rapporten die aantonen dat autowraps de laagste kosten per vertoning aan potentiële klanten bieden dan welke andere vorm van reclame dan ook! Want afhankelijk van je marketingstrategie kan één bedrijfsvoertuig elke dag tussen een paar duizend en tientallen duizenden dagelijkse vertoningen genereren.

Statistieken van de Britse overheid tonen bijvoorbeeld aan dat tot 3.000 mensen jouw voertuig elke dag weer zullen zien! De kosten per 100 waarnemingen van jouw bedrijfsauto zullen zo een flink stuk lager zijn dan een direct mailcampagne of radioreclame.

Een grote strategische en creatieve veelzijdigheid

Autowraps kunnen zowel voor een langdurige reclame worden gebruikt als korte termijn promoties voor specifieke producten of speciale evenementen. Je bepaalt als bedrijf zelf de stijl van een volledige of gedeeltelijke wrap, het ontwerp en wanneer deze wraps worden bijgewerkt of vervangen.

Een perfecte manier om jouw potentieel publiek lokaal te targeten 

Het rijden in en parkeren van een wrapped voertuig rond je lokale servicegebied kan de naamsbekendheid van je bedrijf drastisch vergroten onder degenen die hier in de buurt wonen, werken of naar school gaan.

Geparkeerde voertuigen trekken daarnaast de aandacht van veel voetgangers, en dan vooral in een drukke stedelijke omgeving. Maar dat is ook prima het geval bij bijvoorbeeld lokale sport- of culturele evenementen, hogescholen, congressen en beurzen.

Autowraps helpen bovendien de ‘look and feel’ van een mediacampagne te verenigen, omdat ze dezelfde merkelementen uit al jouw andere marketingkanalen bevatten.

Niet-marketing voordelen zijn onder meer het bieden van voorspelbare vaste advertentiekosten en het behouden van de inruilwaarde van voertuigen door de lak tegen weersinvloeden te beschermen.

Wrap marketing promoot je bedrijf terwijl het jouw auto beschermt 

In tegenstelling tot andere traditionele marketing tactieken zoals krantenadvertenties, waarvan het rendement is gedaald, kunnen het brede bereik en de lage kosten per vertoning van autowraps behoorlijk wat pk’s aan je marketingmix toevoegen en zelfs de omzetgroei van jouw bedrijf in een hogere versnelling brengen.

Als laatste is het zo, dat als het om het plaatsen van autowraps gaat, alles op het gebied van design mogelijk is. En zodra het over de originele lak van je bedrijfsvoertuig is aangebracht, deze ook prima wordt beschermd. Wat in de praktijk betekent dat er minder snel steenslag of krassen op je auto voorkomt. Zo helpt dit wrappen niet alleen om jouw bedrijf effectief meer op te laten vallen, maar helpt het ook mee je dierbare bedrijfswagen subliem te beschermen.

Overtuigd dat u uw auto wilt laten wrappen?

 

Autowrap aanvragen

Autowrap aanvragen